VTC  : Voiture de Transport avec Chauffeur
Voor snel en confortabel vervoer van/naar vliegveld of station kan men in regio Parijs en steeds meerdere steden in Frankrijk gebruik maken van een VTC, een personenauto met chauffeur met 4-9 zitplaatsen inclusief chauffeur.
Het gaat hier niet om de gewone taxi die gestationneerd is aan de openbare weg of ruimte en overal vandaan kan worden opgeroepen. De taxi’s zijn geen snorders. Deze auto’s vertrekken van een vaste basis, garage of hal van de exploitant en keren daar na de rit weer terug.
Reserveren via smartphone, internet of telefoon verplicht. De exploitanten werken met professioneel gekeurde chauffeurs, de auto’s zijn kenbaar aan een vignet op de voor- en achterruit van de auto, waarop vermeld het bedrijfsregistratienummer in het VTC register en kenteken van het voertuig. De prijzen zijn op beaalde trajecten forfaitair (€ 9,-), verder afhankelijk van reistijd en afstand. De prijs wordt van tevoren vastgesteld.
Voor meer informatie over deze dienst zie de website van de Franse overheid : www.service-public.fr./professionnels – entreprises  ; secteur d’activité: automobile moto /taxis et VTC / exploitant en conducteur de voiture avec chauffeur.
Een maatschappij die deze dienst aanbiedt is o.a. Le Cab , in meer dan 20 steden in Frankrijk actief : https://www.lecab.fr/nos-services/societe-vtc-france.html

Lexique
course : rit
exploitant : ondernemer, exploitant
inscription de l’entreprise au registre : bedrijfsregistratie
prestation : dienstverlening
prix forfaitaire : vaste prijs
taxi en maraude : snorder, taxichauffeur die klanten oppikt op de openbare weg die geen rit hebben besteld via de app/internet/telefoon
vignette : sticker, vignet